У Львові відкриють абілітаційний центр для ветеранів та цивільних, які постраждали внаслідок бойових дій

06.03.2024 08:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові запрацює “HAB | Lviv Habilitation Center” — центр, у якому ветерани й цивільні, які пройшли реабілітацію, адаптуватимуться до нових умов життя. За рік абілітацію там проходитимуть 300 резидентів.

Про це розповіли у пресслужбі Першого ТМО Львова.

“HAB | Lviv Habilitation Center” — ініціатива “Альянсу громадського здоровʼя” й реабілітаційного центру "Незламні". У пресслужбі Першого ТМО Львова розповідають, що абілітаційний центр є перехідним громадським простором, де ветерани й цивільні будуть отримувати нові навички й адаптуватися до повсякденного життя.

Площа абілітаційного центру - 660 квадратних метрів. Він має дев'ять кімнат і 27 ліжок. Планується, що за рік абілітацію в ньому проходитимуть 300 резидентів.

"Абілітаційний процес буде максимально подібним до того, що чекає на ветеранів та поранених цивільних вдома. Самостійне приготування їжі, походи в магазин, а також навички пересування громадським транспортом", — повідомляють у пресслужбі.

Абілітація – це сукупність психологічної допомоги, роботи у групах і самонавчання. Ветерани й цивільні навчатимуться автономності як в інклюзивному просторі, так і поза його межами. Програма розрахована на три тижні й проходитиме з допомогою коучів, психологів та реабілітологів.

Першими резидентами центру стали:

Яна Ковальова — бібліотекарка з Авдіївки, яка втратила праву ногу внаслідок бойових дій;
Ілля Дмитришин — військовослужбовець ДШВ, отримав поранення на війні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews