Гендерна нерівність? У Львові провідник не впускав у потяг жінок, поки першим не зайде чоловік

06.03.2024 09:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Провідник дозволив жінкам увійти лише після того, як одна із них повідомила, що є військовою

У вівторок, 5 березня, під час посадки на поїзд “Львів-Запоріжжя” провідник Укрзалізниці не впустив у вагон жінок, поки першим не зайде чоловік.

Про інцидент із провідником повідомила військова Ірина Бобик, на ситуацію вже відреагувала Укрзалізниця, пише LVIV.MEDIA.

Військовослужбовиця Ірина Бобик зазначила, що вона наразі має післяопераційну відпустку, тож їй доводиться часто користуватися потягом. Під час посадки на рейс “Львів-Запоріжжя” провідник відмовився розпочати посадку пасажирок у вагон, адже, за його словами, першим має зайти чоловік-пасажир. Ірина Бобик додала, що на пероні стояли лише жінки, тому вони були змушені чекати на посадку.

“Укрзалізниця, чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці? На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і що жінки теж люди) пан провідник не реагував”, — прокоментувала військова.

Ірина Бобик зазначила, що провідник впустив у вагон жінок лише після того, як вона повідомила, що є чинною військовослужбовицею. “Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?”, — написала Ірина Бобик.

У пресслужбі Укрзалізниці вже відреагували на інцидент — перепросили за незручності та пообіцяли розібратися у ситуації. За їхніми словами, компанія дотримується принципу рівноправності, а також працює над підвищенням кваліфікації провідників.

“Ми обов'язково привернемо їхню увагу до поточної ситуації та проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому. Ми не забобонні і серйозно ставимося до даного випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів”, — прокоментували у пресслужбі Укрзалізниці.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews