Посадовиці Львівської мерії Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід

06.03.2024 13:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Заступниці директора департаменту економічного розвитку та екскерівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід — особисте зобов'язання.

Про це першим повідомило видання Zaxid.net.

Як йдеться у тексті ухвали, опублікованої у Єдиному реєстрі судових рішень, посадовицю підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ) та службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 ККУ).

Згідно з матеріалами справи, 25 листопада 2022 року Олександра Сладкова від імені управління екології та природних ресурсів ЛМР уклала з підприємцем договір на очищення від намулу ставків на території парків "Снопківський", "Піскові озера", "Архангела Михаїла" та "Горіховий Гай".

У грудні 2022 року посадовиця "достовірно знаючи, що вартість робіт завищена та роботи за вказаним договором у повному обсязі не виконані" підписала та завірила печатками управління два акти виконаних будівельних робіт. На підставі цих актів управління екології та природних ресурсів сплатило підприємцю повну суму, передбачену договором, — 1 199 989 грн.

Як встановили правоохоронці, в акти виконаних робіт було включено роботу екскаватора, яка документально не підтверджена. Це, за даними суду, призвело до завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 758 524 гривень, яку неправомірно отримав підприємець. Це завдало збитків міському бюджету.

Олександру Сладкову звинувачують у видачі завідомо неправдивого офіційного документу, що спричинило тяжкі наслідки та умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використанні службового становища. Максимальне покарання, передбачене за злочини — від 3 до 6 років ув'язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом.

Суд обрав для посадовиці запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці. Це означає, що Олександра Сладкова зобов'язана прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду, в провадженні яких перебуватиме кримінальне провадження; не виїжджати за межі Львівської області без відповідного дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи і утримуватися від спілкування зі свідками у справі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews