Три громади Львівщини купили для воїнів безпілотний авіакомплекс за понад 2 млн грн

07.03.2024 18:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Безпілотний авіаційний комплекс, який складається зі 100 бойових дронів, купили українським воїнам жителі Сколівської, Славської та Козівської громад Львівської області. Вартість комплексу становить 2 мільйони 300 тисяч гривень.

Про це 6 березня повідомив начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький.

Гроші на комплекс виручили під час благодійного аукціону “Мільйони на дрони”, який голови громад — Микола Романишин, Володимир Бега та Василь Щекун організували, щоб підтримати благодійну ініціативу “Пташки Перемоги”. Це лише частина суми, яку зібрали в межах цього аукціону. Загалом під час події акумулювали 5 мільйонів 100 тисяч гривень. “Кожна гривня піде на закупівлю дронів”, — йдеться у повідомленні.

Львівська обласна військова адміністрація спільно з благодійним проєктом “Пташки Перемоги” передали цей комплекс на запит 24 ОМБр імені короля Данила. “До кінця місяця плануємо передати 5000-й дрон в межах цього проєкту”, — зазначив Максим Козицький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews