Першокласник зі Львівщини продав колекцію машинок, щоб купити дрон військовим

11.03.2024 21:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

6-річний Устим зі Львівщини продав свою колекцію машинок, щоб допомогти захисникам. За ці гроші вдалось придбати ударний FPV-дрон для військових, пише Суспільне.

Устим навчається у першому класі. Йому — 6 років. І 4 із них він збирав свою колекцію різноманітних машинок.

"Виникла ідея, що в мене було дуже багато машин, і я хотів продати, щоб військовим на дрон назбирати. Мені не було шкода, бо то для військових", — каже волонтер Устим Зайльо.

Мама Устима Марія каже, разом із сином волонтерять та відвідують поранених військових. Одного разу хлопчик почув, як вона говорила із військовослужбовцем.

"Я сказала, що хочу передати допомогу, що мені передати? У відповідь почула: "Марія, їжа є, одяг є, а все, що нам найнеобхідніше – це FPV-дрони, бо це чиїсь врятовані життя". Устим, послухавши цю розмову, каже до мене: "Мам, може, ми би продали мої машинки, і я би за ці кошти купив дрон?", — говорить Марія Зайльо.

Після цього зробили у соцмережах оголошення з світлинами машинок. У результаті вдалося продати понад 30 іграшкових авто.

"Він віддавав навіть ті машинки, які не були у продажу, і не були пофотографовані. І віддавав навіть найдорожчі для нього", — каже мама Устима.

Устим каже, що купували машинки його однокласники, друзі та незнайомі люди. А жертвували грошей навіть більше, ніж він просив за свої машинки. Коли необхідну суму майже зібрали, сім’я Устима додала кошти, яких бракувало, і купила дрон. Хлопчик передав його військовим Нацгвардії.

Згодом захисники записали відео з подякою для Устима. Марія розповідає, син заплакав, коли побачив звернення військового Євгена Міклушки.

"Ось він (дрон, — ред.) зараз у моїх руках. Тому я хочу подякувати тобі, Устимко, за те, що ти в свої 6 років такий дорослий і свідомий. Якби всі дорослі за віком "хлопчики", які мають свої колекції машинок, мали таке ж серце як у тебе – тобі би не довелось продавати свої", — йшлося у відеозверненні Євгена Міклушки для Устима.

Також військовий пообіцяв Устиму, що у майбутньому вони разом куплять нову машинку до його колекції.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews