Складне непорозуміння, або як Львівавтодор списує гроші з банківських карток за проїзд

12.03.2024 19:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Складна система списання грошей призводить до постійних непорозумінь.

У Львівавтодорі у вівторок, 12 березня, пояснили процес списання грошей за проїзд з банківських карток. Кошти за проїзд списує не одразу після валідації, а впродовж кількох днів. Важливо, що одна транзакція — це зняття грошей за проїзд, який ви зробили протягом усього дня, пише LVIV.MEDIA.

Списання коштів за проїзд у громадському транспорті під час оплати карткою виглядає так:

Кошти за проїзд знімає не після валідації, а впродовж наступних днів

У Львівавтодорі пояснюють, що автоматизована система оплати проїзду побудована на основі відкладеної авторизації. Пасажир валідує поїздки протягом дня, вони об’єднуються у один платіж і потім списуються з банківської картки.

Одна транзакція — це списання коштів за валідації, які зробили протягом дня

Усі валідації, здійснені протягом одного дня, об’єднують в один платіж. Якщо у вас відбулося кілька списань за поїздки — це зняття грошей за проїзд в різні дні.

null

“До прикладу, сьогодні із картки одним платежем списало 30 грн — це зняття коштів за два квитки, які реєстрували протягом одного дня (може бути оплата за вашу поїздку + додатковий пасажир чи багаж). Якщо ж ви двічі отримали сповіщення про списання 15 грн — кожна з цих транзакцій є списанням за валідації в окремі дні. Списало однією транзакцією 90 грн? Це зняття за 6 поїздок протягом одного дня. Оплати за окремі дні не сумуються”, — прокоментували у пресслужбі.

Також списати кілька платежів за один день може, якщо маршрутка зійшла із рейсу, тоді вивантаження інформації про валідації за день не відбудеться. Списання грошей проходить лише тоді, коли знову буде встановлений зв’язок між системою та автобусом — це може бути наступного дня, так і за декілька тижнів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews