У Львові встановили спортивний протез 25-річному військовому

12.03.2024 20:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Національному реабілітаційному центрі "Незламні" встановили спортивний протез 25-річному Геннадію Тамулевичу із Луганщини. Чоловік втратив ногу в бою на Запорізькому напрямку. Після протезування продовжив військову службу. Тепер повернувся до Центру заради мрії – знову бігати.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Геннадій Тамулевич родом із Луганщини. Стати професійним військовим вирішив після початку війни на Сході України. Тоді, у 2014 році, російські війська окупували і його рідний Первомайськ. Тож після школи юнак вступив до Одеської військової академії.

Повномасштабну війну Геннадій зустрів під Києвом, вже як офіцер та командир групи. Захисник обороняв столицю у перші тижні вторгнення. Далі його підрозділ перемістили на Харківський напрямок. Потім – на Запорізький, де воїн отримав поранення у квітні 2022 року.

"Того дня група наших бійців зайшла в один з населених пунктів, щоб пересвідчитись: росіян там – немає. Та коли ближче підійшли до будинків, зрозуміли — на нас уже чекали. Почалася перестрілка. Бій практично упритул", — пригадує Геннадій.

На відстані десяти метрів військовий побачив свого противника. Той цілився у нього з автомата. Захисник відчув, як ніби струм вдаряє йому в ногу. Перед тим, як зомліти, чоловік вистрілив у росіянина та знешкодив його. Після цього отямився уже в запорізькій лікарні. Там медики боролись за ногу військового: дві кулі розтрощили йому колінний суглоб та стегно. Кінцівку довелося ампутувати.

Згодом він лікувався у Дніпрі, Вінниці, Львові та навіть у Німеччині, де йому встановили перший протез. З ним військовий повернувся до України, бо вирішив, що боротись із росіянами буде до кінця, хай і не на передовій.

Не відмовився захисник і від своєї мрії – знову бігати, навіть і на штучній кінцівці. У центрі "Незламні" протезисти виготовили для нього ще один індивідуальний куксоприймач, до якого прилаштували спеціальне активне коліно та бігову стопу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews