50 військовослужбовців загинули, понад 300 отримали поранення: друга річниця ракетного удару по Яворівському полігону

13.03.2024 12:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

13 березня 2022 року окупанти випустили понад 30 ракет, зокрема, і по Львівській області. Частину з них ППО вдалося збити, частина – влучила у Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Яворівщині, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Загинули понад 50 військовослужбовців, більше ніж 300 отримали поранення.

Як зазначив Максим Козицький, ймовірний навідник – 73-річний колишній майор КДБ Олександр Косторний, який живе на Львівщині. Його звинувачують у державній зраді. Сьогодні у Галицькому районному суді Львова продовжать розгляд цієї справи.

«Знайдемо всіх, хто допомагає pociї вбивати наших людей та нищити наші міста і села. Кожен відповість за свої дії. Спокою зрадникам, які прижилися на нашій землі, не буде ніколи. Вічна памʼять тим, кого ми втратили на Яворівському полігоні і від 2014 року. Болить за кожного та кожну. Щирі співчуття рідним. Відплата уже почалася», – звернувся до жителів області Максим Козицький.

Експрацівника КДБ Олександра Косторного

null
Фото з мережі Інтернет


підозрюють у держзраді та передаванні даних російським спецслужбам. За даними слідства, зібрана інформація допомогла військам РФ коригувати вогонь по Яворівському полігону в березні 2022 року.

Олександр Косторний винним себе не вважає. Він стверджує, що насправді надсилав товаришу схему території, де він збирає гриби.

У вересні 2023 року в Косторного з'явився новий адвокат Юрій Палєй. Захисник обвинуваченого у держзраді закликав зробити засідання закритими та виступив проти присутності журналістів, проте суд відхилив клопотання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews