Держгеокадастр вніс відомості про грошову оцінку земель 275 населених пунктів Львівщини, — ОВА

13.03.2024 13:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В процесі внесення відомостей до Державного земельного кадастру, у 2024 році, фахівцями Держгеокадастру внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 275 населених пунктів Львівської області.

За показником з підготовки, опрацювання та внесення цієї інформації до бази Державного земельного кадастру Львівщина виконує найбільший об’єм роботи, адже власне на території нашої області зосереджено найбільшу кількість населених пунктів по Україні. Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, у взаємодії з місцевими радами, пише пресслужба Львівської ОВА.

«Наші працівники організовують роботи з оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та внесення відомостей до бази Державного земельного кадастру. Внесення цих даних додатково забезпечує зручність для громадян щодо формування та виконання затребуваних документів, зокрема за допомогою е-сервісу Держгеокадастру.

Ці роботи здійснюються в інтересах громад, адже після внесення та оновлення нормативної грошової оцінки земель зростають надходження до місцевих бюджетів, одночасно зростає спроможність громад у вирішенні питань їх подальшого розвитку»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Загалом, внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 1846 населених пунктів Львівської області до Державного земельного кадастру.

Відповідно, завдяки проведеній роботі працівниками Держгеокадастру Львівщини, станом на сьогодні, тримається високий показник з проведення та чинності НГО у 1664 населених пунктах області (або 86% від загальної кількості населених пунктів), які не потребують дій щодо її оновлення цього року. Додатково, цьогоріч потребуватимуть актуалізації НГО 264 населених пункти області.

Довідково:

Нормативна грошова оцінка земель є необхідною для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються в оренду.

Згідно чинного законодавства нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років. Для зручності громадян передбачена можливість on-line замовлення витягу про НГО земельної ділянки через офіційний веб-сайт Держгеокадастру.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews