Які штани зробили революцію у світі моди

14.03.2024 10:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

На зламі 19-20 століть штани вважалися виключно чоловічим одягом. Для жінок одягати штани було верх непристойності. Та й жіночих штанів, як таких, не було. Зараз часи змінилися, тому різноманітні моделі штанів «оселилися» у кожному жіночому гардеробі. Зручні та модні джогери жіночі, класичні штани, джинси різного крою. А ще варто додати штани палаццо жіночі, які на піку моди не один рік. До речі, в палаццо дуже цікава історія. Зараз ми її вам розповімо.

null

Чому штани називаються «палаццо»?

Слово «палаццо» має італійське походження і символізує грандіозну споруду або загалом палац. Головні особливості штанів палаццо - вільний крій, висока посадка і довжина в підлогу. Це широкі штани, які щільно облягають стегна і талію, тому ефектно підкреслюють фігуру. 

Історія  штанів палаццо

Штани палаццо, вперше з'явилися в пляжній колекції Коко Шанель в 30-х роках XX століття і були призначені для прогулянок по набережних. Ще в далеких 50-х роках XX століття модельєр Еміліо Пуччі з Італії представив світові жіночі штани із завищеною лінією талії. Показ відбувся в Палаццо Пітті, так з'явилася назва новинки.

Тріумфальна історія цих штанів почалася в другій половині минулого століття, коли європейські та голлівудські знаменитості почали активно просувати маскулінні образи з піджаками, сорочками, жакетами на екрані та в публічних ситуаціях. Грета Гарбо, Марлен Дітріх, Одрі Хепберн і багато інших актрис намагалися оформити свої привабливі романтичні натури за допомогою суворіших і стриманих речей в гардеробі.

З 1960-х років штани палаццо пережили різні періоди, але в останні сезони знаменитості та інфлюенсери все частіше роблять ставку на цей предмет гардеробу. І це стосується не тільки літніх, але й осінньо-зимових образів. Колекції дизайнерів рясніють моделями з щільної тканини.

З чим носити палаццо?

У штанів багато бонусів: вони зручні, не сковують рухів, візуально роблять ноги запаморочливо довгими. Недолік один: у класичному варіанті - це штани в підлогу. А це означає, що їх нелегко носити, якщо на вулицях міста бруд і пил. Однак зустрічаються моделі в укороченому варіанті, але не повна довжина вже малює інші пропорції, а з бонусом подовження ноги найчастіше доводиться прощатися.

Сорочка

Палаццо з сорочкою - класика. Таке поєднання активно використовують бізнес-леді, які хочуть виглядати по-діловому, але при цьому не жертвувати жіночністю.

Піджак

Щоб створити повсякденний образ, одягніть під широкий жакет укорочений топ. Чудовим доповненням до нього стануть штани палаццо з деніму. У такому вигляді можна відправитися в кіно, на прогулянку з друзями або пікнік на природі. Щось середнє між діловим і вечірнім образом вийде, якщо поєднати палаццо з піджаком і відкритим корсетним топом.

Светр або світшот

Мабуть, найзатишнішим варіантом є образ зі светром, светром або в'язаним кардиганом. У комплекті з таким верхом наряд зі штанами палаццо буде виглядати невимушено, але не менш елегантно, ніж у всіх інших випадках.

Водолазка

У прохолодні літні дні й на початку осені поєднуйте широкі штани з водолазкою. Трикотажний топ зігріє і захистить руки й шию від вітру. Якщо ви хочете приховати недоліки фігури, безпрограшним варіантом стане чорна водолазка. Це зробить вас стрункішою і додасть образу елегантності.

Футболка

Палаццо з футболкою можна носити куди завгодно - в офіс, на прогулянку, в ресторан. Залежно від призначення підійдуть як класичні, так і спортивні топи. Штани палаццо мають завищену талію, тому сміливо поєднайте їх з укороченими футболками. Вільний крій скоректує проблемні зони та візуально звузить силует. 

Створити стильний образ можна, зайшовши в  INTERTOP.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews