Справа Тупіса: помічника депутата Львівської облради Ганущина судили за переправлення ухилянтів за кордон

14.03.2024 12:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Галицький райсуд Львова виніс вирок помічнику депутата Львівської облради Олександра Ганущина Андрію Тупісу, який переправляв на чоловіків призовного віку за кордон. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Андрія Тупіса оштрафували на 180 тис. грн. Тупіс щиро розкаявся, підписав угоду про визнання винуватості та зобов’язався співпрацювати з правоохоронцями, йдеться у вироку оприлюдненому 13 березня.

Згідно з вироком суду, обвинувачений був посередником між ухилянтами та спільниками, які вносили бажаючих у систему «Шлях». Відтак, наприкінці серпня минулого року Андрій Тупіс зустрівся із чоловіком, який хотів скористатися його послугами та отримав від нього 4.5 тис. доларів. Вже за декілька місяців його внесли в систему та він перетнув державний кордон.

Також 20 листопада Андрій Тупіс мав ще одну зустріч з представником ухилянта. На зустрічі обговорювалися ціна та умови виїзду за кордон. Тупіс розповів новому клієнтові, що спершу потрібно заплатити аванс — 2,5 тис. доларів і тільки після цього замовник буде внесений у систему “Шлях”. Ще 2,5 тис. доларів ухилянт мав би заплатити після успішної реєстрації у системі видачі дозволу перетину кордону. За кілька днів Тупіса і його спільників затримали правоохоронці.

 

Читайте також

На Львівщині правоохоронці викрили 64-річного чоловіка, який організував незаконний перетин кордону ухилянтам
У Львові СБУ затримала хірурга, який допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації
На Одещині затримали ухилянтів у рясах і скарбника УПЦ МП Києво-Печерської Лаври
СБУ затримала керівника одного з військкоматів Львівщини за допомогу ухилянтам
Помічник депутата Львівської облради Ганущина вийшов під завставу разом зі спільниками
Львів'янин намагався вивезти сина-ухилянта в кабіні вантажівки

Андрій Тупіс підписав угоду про визнання винуватості з прокурором та зобов’язався співпрацювати з правоохоронцями.

“Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, позитивно характеризується за останнім місцем служби військової частини, щиро кається у вчиненому, беззастережно визнає свою винуватість, активно сприяє досудовому розслідуванню, шляхом надання викривальних показів щодо організованої злочинної групи та її організатора, добровільно пожертвував кошти на ЗСУ в розмірі 100000 грн”, — йдеться у вироку.

Суд визнав Андрія Тупіса винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон України і оштрафував на 180 тис. грн. Вирок може бути оскаржений сторонами кримінального провадження до Львівського апеляційного суду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews