Шахта Лісова на Львівщині призупинила свою роботу

14.03.2024 15:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У ніч з 12 на 13 березня на шахті “Лісова”, яка знаходиться у селі Сілець Львівської області, при транспортуванні вугілля на поверхню обірвався шахтний скіп.

Про це повідомив Олександр Клімов, керівник ГО «Дорожній контроль Захід».

Шахтний скіп – підйомний саморозвантажувальний короб для сипучих вантажів, що рухається з допомогою канатів по рейкових або інших напрямних пристроях. Можливою причиною аварії стало перевантаження та недотримання відповідних норм експлуатації шахтного обладнання.

“Це свідчить про те, що на такому стратегічному об’єкті посадові особи неналежно виконують свої функціональні обов’язки, що призвело до зупинення діяльності шахти на тривалий період і призведе до величезних збитків державному бюджету”, – зазначив Клімов.

Виконуючим обов’язків директора шахти є Корнило Сергій Васильович. За словами Клімова, саме він несе відповідальність як за свої власні дії, так і відповідає за діяльність підлеглих працівників.

“Зараз керівництво ДП «Львіввугілля» намагається якомога швидше вирішити це питання.

Отож, заміна або ремонт обладнання займе багато часу, а шахта «Лісова» може не працювати до кінця березня. Чи понесе відповідальність виконуючий обов’язків директора шахти Корнило Сергій Васильович за зупинення шахти, ми дізнаємося з часом”, – підсумував Клімов.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews