У Брюховичах створять сквер пам'яті воїнів-добровольців

14.03.2024 22:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Брюховичах, на вулиці Незалежності України, створять сквер пам'яті воїнів добровольчих формувань. Сьогодні, 14 березня, там висадили дерева та встановили інформаційну таблицю.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, мова йде про територію площею 1,4309 га. Там є зелена зона, здебільшого сосни та модрини, а також дитячий та спортивний майданчики.

"На найближчу сесію колеги готують ухвалу, відповідно до якої ця територія отримає статус скверу та матиме балансоутримувача. Окрім того, була позиція мешканців та воїнів-добровольців, щоб присвятити цей сквер воїнам добровольчих формувань", — каже керівниця департаменту міської агломерації Ірина Круглова.

Сьогодні, 14 березня, у День українського добровольця військові та активні місцеві мешканці висадили модрини. Також там встановили інформаційну табличку з назвою скверу.

"Останні роки ця територія була занедбана. Ми шукали шляхи, як її впорядкувати. Вийшла гарна нагода, коли дізнались, що хлопці шукають місце, де б можна було облаштувати сквер, присвячений добровольцям. Ми запропонували це місце у Брюховичах. Зібралися всі, долучилися комунальні служби міста і буквально за три дні очистили цю територію", — каже місцева мешканка Юлія Лацик.

Як прокоментував журналіст і доброволець 14 року Олег Радик, ідея такого увіковічення Героїв прийшла у світлу голову дружини Героя України Хаммера Наталі Бобанич.

Маємо ще один плюс, територію буде збережено від "загребущих" забудовників. Сквер пам’яті воїнів добровольчих формувань буде обслуговувати ЛКП "Зелений Львів".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews