Слідчі прокуратури розслідують забруднення ґрунтів через витік соляної кислоти біля Бібрки

15.03.2024 08:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Державна екологічна інспекція у Львівській області здійснила повторний відбір проб ґрунтів в місці витоку соляної кислоти біля на трасі Львів - Івано-Франківськ біля села Шпильчина. Про це в інспекції повідомили 14 березня.

 

Результати досліджень ґрунту показали перевищення вмісту хлоридів у 35 разів. Матеріали перевірки скерували у Спеціалізовану екологічну прокуратуру та поліцію для відкриття кримінального провадження за забруднення та псування земель.

18 січня вранці на трасі біля Львова водій відчепив від вантажівки та залишив пошкоджену цистерну, з якої витікала соляна кислота. Рятувальники ДСНС мінімізували витік кислоти, а також провели обвалування автоцистерни. Згодом до пошкодженої цистерни підігнали іншу, та перекачали туди соляну кислоту, яка ще не встигла витекти.

Соляна або ж хлоридна кислота належить до найсильніших кислот. Вона розчиняє більшість металів. Кислота має різкий запах і “димить” на повітрі внаслідок виділення газоподібного хлороводню. При потраплянні на шкіру кислота викликає сильні опіки. А її випари отруйні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews