Спровокував конфлікт: у Львівському ТЦК розповіли свою версію скандального затримання волонтера

18.03.2024 17:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на затримання волонтера Кирила Тарана Шевченківським РТЦК та СП. Із представниками ТЦК чоловік поводив себе зухвало та провокував конфлікт, повідомили у Львівському ТЦК та СП.

"Стосовно інциденту з начебто «незаконним затриманням громадянина представниками Шевченківського РТЦК та СП у місті Львові».

Відповідно до Наказу начальника Львівської обласної військової адміністрації №1 від 17 листопада 2023 року «Про перевірку документів» цивільна особа не виконала законних вимог військовослужбовців та не пред'явила військово-облікових документів представникам ТЦК та СП. Даний громадянин представників ТЦК провокував на конфлікт", - ідеться у повідомленні.

“Громадянин почав втікати від військовослужбовців, під час втечі впав. Як з'ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання”, — прокоментували у Львівському ТЦК та СП.

У ТЦК додають, усі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я.

"Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас, це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров'я на захисті України. Усі громадяни, які є військовозобов’язаними мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до свого ТЦК та СП. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання", - підкреслили там.

У суботу, 16 березня, дружина волонтера Віолетта Таран оприлюднила відео інциденту. На ньому можна побачити, як п'ятеро працівників ТЦК схопили чоловіка на вулиці та силоміць заштовхали у мікроавтобус. За словами жінки, повістки при цьому не вручали. Згодом Кирила Тарана привезли до Шевченківського РТЦК та СП. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews