Директора Львівелектротрансу судили за затримку виплати зарплати працівникам

22.03.2024 14:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Франківський районний суд міста Львова розглядав справу директора ЛКП “Львівелектротранс” Володимира Коваліва, якого звинуватили у порушенні термінів виплати заробітної плати працівникам, йдеться у постанові оприлюдненій у 20 березня.

Про це пише Lviv.media.

Як вказано у матеріалах справи, у колективному договорі підприємства є визначені конкретні строки виплати заробітної плати — 22 числа поточного місяця і 7 числа наступного місяця. У протоколі зафіксували порушення виплати зарплати у жовтні минулого року. Однак Володимир Ковалів вважає, що складений протокол є неправомірним, тому що день виплати зарплати 22.10.2023 припадав на неділю, у неробочий час ЛКП “Львівелектротранс”, тому заробітну плату виплатили напередодні.

Суд постановив, що не вбачає порушення у тому, що заробітну плату працівникам виплатили раніше вказаного терміну, оскільки у законі “Про оплату праці” дозволено нараховувати кошти напередодні, якщо дата виплати припадає на вихідний чи святковий день. Тому директора не можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Суд закрив справу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews