У Львові розглянуть конкурсні проєкти меморіалу військових поховань

22.03.2024 15:15   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

5 січня у Львові оголосили відкритий архітектурний конкурс меморіального комплексу військових поховань Героїв України. На конкурс подали 27 проєктів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Меморіальний комплекс військових поховань у Львові облаштують на вулиці Мечникова у Львові. Переможця визначать у квітні. Журі консультуватиметься із дорадчою радою, до якої входять представники військових підрозділів Львівщини та члени родин загиблих воїнів.

"Від учасників конкурсу місто очікує пропозицій, які зможуть стати взірцями нового підходу до проєктування військових кладовищ в Україні. Проєкти мали змогу подавати й міжнародні фахівці у співпраці з українськими архітекторами", — йдеться у повідомленні.

Переможець конкурсу отримає 500 тисяч гривень. За проєкт, який посяде друге місце, виплатять 300 тисяч гривень, а за третє — 200 тисяч гривень. Конкурс фінансують благодійники.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews