Львівська міськрада може дозволити дружині Дубневича відвести землю під арештованим будинком

25.03.2024 23:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наталія Дубневич просить у міськради поновити договір оренди на ділянку поруч з ТРЦ ”Роксолана”, якою вона користувалась 10 років без дозвільних документів.

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволяє дружині Ярослава Дубневича – Наталі Дубневич розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будинком на пл. Соборній, 12а. Відповідний документ оприлюднили у понеділок, 25 березня, на офіційному порталі міської ради Львова, повідомляє Lviv.media.

Наталія Дубневич 10 років користувалась ділянкою без документів

Йдеться про будівлю — пам’ятку архітектури місцевого значення на вул. Соборній, 12А, яка належить Наталії Дубневич, але розташована на комунальній землі. Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, вона орендувала цю ділянку у міськради, але термін договору оренди закінчився ще у жовтні 2014 році, і до сьогодні Наталія користувалась ділянкою без документів. Через це у 2023 році Галицький районний суд за позовом Львівської міськради стягнув з неї майже 65 тис грн.

Тепер Наталія Дубневич звернулась до міськради з проханням оформити договір оренди на земельну ділянку. Будівля, яка є на цій ділянці, належить Наталії Дубневич, але у листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд наклав арешт на цю будівлю у справі про розкрадання 93 млн грн “Укрзалізниці”. Підозрюваним у цій справі є її чоловік Ярослав Дубневич.

Будівля, яка належить Наталії Дубневич, перебуває під арештом

Площа земельної ділянки, яку хоче орендувати Наталія Дубневич — 0,0328 га, а площа будівлі 1339,1 кв. м. У цій будівлі розташовані офіси, аптека, кафе та нотаріальна контора.

Депутати розглядатимуть цю ухвалу на сесії Львівської міськради, вони можуть дозволити Наталії Дубневич почати процес підготовки до укладення договору оренди, або ж не підтримати таке рішення.

Нагадаємо, що оголошений у міжнародний розшук Ярослав Дубневич досі залишається чинним народним депутатом України. Він підозрюваний у кількох гучних корупційних справах в Україні. У листопаді Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про його заочний арешт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews