Тепер Львівелектротранс отримуватиме гроші виключно за кількість рейсів

28.03.2024 19:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міськрада перевела електричний транспорт міста на оплату транспортної роботи. Тож тепер “Львівелектротранс” отримуватиме гроші не за кількість перевезених пасажирів, а за кількість здійснених рейсів.

Під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер, 28 березня, депутати затвердили Програму забезпечення діяльності у сфері міського електричного транспорту на території міста. Згідно з програмою міськрада буде оплачувати транспортні послуги ЛКП “Львівелектротранс” на основі виконаної транспортної роботи, тобто кількості кілометрів, які проїхав кожен трамвай чи тролейбус, пише LVIV.MEDIA.

Як йдеться у програмі, через низький рівень тарифів на перевезення дохід від перевезення пасажирів та інших видів діяльності ЛКП “Львівелектротранс“ не покриває витрат на перевезення пасажирів. Внаслідок цього у підприємства зростають борги за паливо, запасні частини та матеріали, а також відсутні гроші на оновлення рухомого складу.

В межах запуску е-квитка передбачено, що місто має платити перевізникам за виконану транспортну роботу.

“Зараз завершується процедура розрахунку вартості 1-го вагоно/кілометра та 1-го тролейбусо/кілометра. Затвердити вартість транспортної роботи планують у квітні. Також нам потрібно буде внести зміни у договори між департаментом і Львівелектротрансом. Оплачувати підприємству за виконану транспортну роботу ми плануємо ще цієї весни», — пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Для підприємства буде розрахована вартість виконаної ним транспортної роботи. Оскільки Львівелектротранс отримує виторг від надання послуг, а також – компенсацію з міського бюджету за перевезення пільговиків, то після запуску цієї програми міськрада буде доплачувати різницю між вартістю виконаної транспортної роботи та загальними доходами підприємства.

За словами Олега Забарила, перехід на оплату за транспортну роботу має стимулювати підприємство надавати якісні послуги, оперативно реагувати на поломки та усувати їх, щоб виконувати всі необхідні рейси протягом дня.

“Ми будемо розраховувати тариф на 1 км транспортної роботи, яку здійснює підприємство, відповідно у нас є чіткі дані по кожному дню чи тижню скільки кожен трамвай чи тролейбус здійснює пробіг. Шляхом добутку ми будемо визначати суму, яка підлягає оплаті “Львівелектротрансу” за виконану транспортну роботу”, — додав Олег Забарило.

Зазначимо, на балансі підприємства перебуває 244 одиниці рухомого складу, з яких: 144 трамваї, 99 тролейбусів та 1 електробус. Щорічно послугами електротранспорту користуються близько 42 мільйонів пасажирів, з яких близько 16 мільйонів – пасажири, які мають право на пільговий проїзд.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews