Вночі РФ атакувала Львівщину шахедами

29.03.2024 08:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У ніч на п’ятницю, 29 березня, росіяни атакували Україну ракетами та безпілотниками. Вибухи, зокрема, лунали на Дніпропетровщині, Хмельниччині, Черкащині та Івано-Франківщині. Також РФ атакувала Львівську область дронами-камікадзе типу "шахед", близько 3:00 працювала ППО.

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 02:12 через загрозу ударних безпілотників. Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, о 02:33 перший дрон зайшов у повітряний простір Львівської області. О 02:40 мешканців Стрия та Стрийського району попередили про високий рівень небезпеки. Невдовзі пролунали вибухи. Начальник ОВА зазначив, що працює ППО.

О 03:10 ще декілька "шахедів" зафіксували у повітряному просторі Львівщини курсом на Стрийський район. О 04:31 Козицький повідомив про ще один безпілотник, який рухається курсом на Стрий.

О 03:52 на Telegram-каналі Повітряних сил ЗС України також попередили про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Мешканців області закликали перебувати в укриттях до кінця повітряної тривоги або принаймні дотримуватися правила "двох стін".

В Укренерго повідомили, що вночі росіяни вкотре вдарили по енергетичних обʼєктах. Внаслідок обстрілу пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині — графіки погодинних відключень.

У Запорізькій області внаслідок падіння уламків БПЛА травмувався 67-річний чоловік. Керівник ОВА Іван Федоров повідомив, що уламки безпілотника впали у Пологівському районі.

На Миколаївщині Сили ППО вночі знищили п’ять ударних БПЛА “Shahed”.

У Чернівецькій області вночі також працювала ППО. Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив, що на місця падіння уламків виїхали усі необхідні служби. Попередньо, без жертв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews