На Львівщині затримали прикордонницю, яка за 9000 доларів переправляла ухилянта за кордон

01.04.2024 14:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині затримали прикордонницю, яка обіцяла чоловіку призовного віку переправити його за кордон за 9 тисяч доларів. Її клієнтом став українець, який жив та працював у Польщі, приїхав до родичів, не подумавши заздалегідь, як буде повертатися.

Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, до прикордонниці звернувся громадянин України. Він розповів, що постійно живе і працює у Польщі і приїхав в Україну провідати родичів. Тож він хотів дізнатися, як можна законно повернутися в Польщу, бо він про це "не подумав заздалегідь". За даними слідства, посадовиця пояснила чоловікові, що законно виїхати вже не вийде, проте вона може "допомогти" за 9 тисяч доларів.

"Також вона запропонувала чоловікові підшукати ще 3-4 особи, які б хотіли разом з ним потрапити до Європи. Прикордонниця запевнила, що доправить "групу" автомобілем до кордону з Молдовою або з Польщею, і посприяє в самому перетині кордону", — йдеться у повідомленні.

Прикордонниця організувала зустріч для передачі грошей в агенції нерухомості. Коли жінка отримала 9 тисяч доларів, її затримали правоохоронці та вилучили гроші.

Посадовиці повідомили про підозру в незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Їй загрожує позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна. Суд вже обрав підозрюваній запобіжний захід — заставу в 60,5 тисяч гривень та відсторонив від виконання обов'язків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews