Відома фірма Ріел Інвест хоче забудувати дворик у центрі Львова

02.04.2024 09:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Компанія “Ріел Інвест” просить у Львівської міськради укласти договір оренди на ділянку, де вона приватизувала частину майна.

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволить компанії “Ріел Інвест” орендувати у міськради земельну ділянку на вул. Туган-Барановського, 5-А для будівництва багатоквартирного житлового будинку з торгово-розважальною та ринковою зонами. Відповідний документ оприлюднили у четвер, 28 березня, на офіційному порталі міської ради Львова, пише LVIV.MEDIA.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,0489 га, яка належить до зони Ж-2, в якій дозволено будівництво не вище чотирьох поверхів. Вона розташована поруч із вулицею Пекарською, а на території є вже зведений триповерховий житловий будинок та гараж, на місці якого й планується будівництво.

Зазначимо, що перший раз цю ухвалу розглядати ще у 2022 році, однак тоді до неї були значні зауваження, і міськрада визнала незаконною приватизацію металевої споруди, яку компанія викупила у мешканця.

Згідно з офіційними документами на ділянці є гараж та житловий будинок та металева конструкція.

Гараж будівельна компанія “Ріел Інвест” викупила у 2015 році у громадянки Ольги Кухленко. Металеву споруду підприємство відкупило через рік, у 2016, від Юрія Кизими. Однак міськрада визнала, що це рухома конструкція, а саме збірно-розбірний гараж, на який неможливо зареєструвати право власності.

Житловий будинок, яким вже володіє “Ріел Інвест” до 2021 року був квартирою. Будинок був утворений внаслідок реконструкції. “Восьмий апеляційний адміністративний суд присвоїв нову адресу вул. Туган-Барановського, 5-А будинку, який утворили внаслідок реконструкції квартири №4 у будинку під номер 5”, — йдеться у пояснювальній записці проєкту ухвали.

Тепер будівельна компанія хоче орендувати ділянку, на якій є її майно, терміном на 10 років і повинна сплачувати у міський бюджет за її користування 95 тис. грн на рік. Згідно з проєктом ухвали “Ріел Інвест” хоче збудувати на ділянці багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

За даними аналітичної системи YouControl приватне підприємство “Ріел Інвест” створили у місті Перемишляни ще 11 років тому, а його власниками є Володимир Вишиваний та Микола Мельник, якому належить “Будівельна корпорація Ріел”.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews