Військовозобов'язаний з Львівщини, який відмовився хати у навчальний центр, отримав умовний термін

08.04.2024 14:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині Миколаївський районний суд виніс вирок військовозобов’язаному Олегу О., який ухилився від мобілізації. 

Йому призначили три роки позбавлення волі, які замінили умовним терміном, йдеться у вироку оприлюдненому на початку квітня. Олег О. без причини відмовився їхати у навчальний центр ЗСУ, пише LVIV.MEDIA.

Миколаївський районний суд визнав винним Олега О. в ухиленні від призову. Будучи придатним до військової служби та отримавши повістку 27 січня цього року, він таки прибув до ТЦК, проте згодом відмовився воювати: “Прибув з метою відправлення для проходження служби у лавах Збройних Сил України, в розпорядження командира військової частини, однак відмовився від направлення у навчальний центр без поважних причин,” — йдеться у вироку. Таким чином ухилився від мобілізації та порушив закон.

Як зазначено у вироку суду, Олегу О., визнав свою провину повністю. “Пояснив, що не усвідомлював наслідки відмови від направлення у навчальний центр та відмови від призову на військову службу під час мобілізації. На даний час згідний на проходження  військової служби”. Суддя Олександр Бачун визнав чоловіка винним і призначив Олександру Б. покарання у вигляді трьох років позбавлення, яке замінили іспитовим строком на 1 рік. На вирок ще можна подати апеляцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews