На Львівщині змінилася форма подання заявок на внесення в систему «Шлях»

09.04.2024 21:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Порядок пропуску й обліку гуманітарної допомоги на Львівщині зазнав змін. З урахуванням того факту, що з 1 квітня 2024 року діють нові правила обліку гуманітарних вантажів, змінилася форма подання на включення в систему "Шлях".

Про це на  брифінгу зазначив Тарас Грень, керівник апарату Львівської ОВА, пише "Експресо. Захід".

"Різниця в тому, що зараз вимагається подати індивідуальний номер, який зобов'язана зазначити організація, що подає певних осіб у систему "Шлях".  Без значення цього номера, з урахуванням чинних змін, які набули чинності 1 квітня, розгляд відповідної комісії Львівської ОВА не буде проведений", – розповів Грень.

Він наголосив, що тепер обов'язково треба зазначати свій індивідуальний п'ятизначний номер, який підтверджує перебування вашої організації у відповідному реєстрі. 

У частині загальностатистичних даних змін немає. 

Індивідуальний номер   – це номер, зареєстрований у системі обліку гуманітарної допомоги. 

За 2022 рік було понад 16 тис. звернень від організацій про внесення в систему "Шлях", за 2023-й  – 6200 звернень організацій, за 2024-й – 680 звернень відповідних організацій. Звернення подають в електронній формі, додав Грень.

Довідково. Від 1 грудня 2023 року до 1 квітня 2024-го тривав перехідний період, протягом якого Мінсоцполітики дозволило ввозити гуманітарну допомогу в Україну за паперовою декларацією або ж спробувати електронний кабінет. Від 1 квітня всі благодійні вантажі перетинають кордон лише за електронними документами.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews