Кому війна, а кому... як нічні клуби Львова заробляють у комендантську годину, розслідування

10.04.2024 08:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Журналісти проєкту “Змови” телеканалу NTA виявили у Львові кілька розважальних закладів, які, порушуючи комендантську годину, працюють уночі. Про це вони написали у своєму матеріалі на сайті НТА.

Ресторан “Спліт”

Розпочали із ресторану “Спліт” в центрі Львова. Сюди журналісти прийшли ще до початку комендантської години. Проте з настанням опівночі заклад не зачинився. Зі слів журналістів, персонал клубу просто щільно затулив вікна, щоб з проспекту Свободи не було помітно світла усередині приміщення. І хоча перед опівніччю відвідувачам і повідомили, що заклад зачинятиметься. Проте майже одразу ж до гостей підійшов менеджер і запропонував “продовжити вечір” за 3 тисячі гривень.

Ресторан-клуб “Арт Хол”

Не припинив роботу вночі й “Арт Хол” у провулку Крива Липа. “Просто перед комендантською відвідувачі сюди заходили юрбами”, — йдеться у розслідуванні журналістів. А вже з настанням комендантської години заклад став виглядати наче зачинений — металеві ролети на вході й на вікнах опущені, щоб видавалось, що заклад не працює. Проте працівники закладу, які зустрічають відвідувачів, розповідають, що потрапити сюди серед ночі можна, якщо зателефонувати адміністратору, щоб той вийшов та відчинив двері.

 Клуби “Рафінад” і “Фейсес”

У нічний клуб “Рафінад”, який, за даними НТА, теж працює у комендантську годину, персонал просить приходити ще о 23. Тоді там можна буде залишитися на ніч. Проте потрапити туди можна і пізніше. Так само як і до клубу “Фейсес” на проспекті Свободи. “З першого погляду він також зачинений. Про його роботу у комендантську годину дізнаємось через натовп, який прямує у сусідню арку. Черга на вхід до закладу чимала”. — зазначають у розслідуванні.

Реакція поліції

У поліції журналістам НТА повідомили, що екіпажі під час комендантської години працюють у посиленому режимі й про порушення не повідомляли.

«У Львові та області під час комендантської години збільшено кількість нарядів та екіпажів поліцейських, правоохоронці дбають за безпеку, проводять розʼяснювальну роботу, а в разі виявлення правопорушення, вживають заходів згідно чинного законодавства», – зазначила речниця національної  поліції Львівської області Світлана Добровольська.

“Водночас ми зафіксували цілу групу правоохоронців у кількох десятках метрів від усіх відвіданих нами закладів, які точно бачили рух на вході, але жодним чином на це не реагували. Однак, виявляється, поліція не може ефективно запобігати порушенням комендантської – у законодавстві просто не передбачена відповідальність. А відповідні законопроєкти у стінах Верховної Ради після двох років повномасштабної війни лише планують розглядати” — зазначають у розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews