На Львівщині повідомили про підозру полковникові прикордонної служби за хабар у 2000 доларів

10.04.2024 10:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем начальникові служби кінологічного забезпечення й місцевому мешканцеві. За даними слідства, за дві тисячі доларів чоловіки обіцяли знайомому "вирішити питання" щодо закриття кримінального провадження.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Начальникові служби кінологічного забезпечення Західного регіонального управління Державної прикордонної служби та цивільному мешканцеві Львівщини повідомили про підозру у зловживанні впливом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, до 51-річного полковника прикордонної служби звернувся знайомий, імовірно причетний до незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. Чоловік хотів дізнатися, чи перебуває він у розшуку.

Полковник пообіцяв з’ясувати у колег цю інформацію й допомогти "вирішити питання" щодо закриття кримінального провадження — вплинути на слідчих районного відділу поліції. Для цього він домовився із 36-річним уродженцем Львівщини, який повинен був спілкуватися з "клієнтом" й отримати хабар — дві тисячі доларів США.

Чоловіків викрили після переказу на банківську картку одного з них 77 500 гривень. Обом підозрюваним обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з правом внесення застави: понад 242 тисячі гривень для військового та понад 150 для цивільного.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews