Перепустку для комендантської години заборонено розміщати під склом авто — Львівська ОВА

11.04.2024 08:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львівській ОВА затвердили у новій редакції "Порядок щодо видачі та зберігання перепусток для комендантської години". Згідно з ним заборонено розміщувати перепустку під склом авто або на іншому видному місці та передавати її іншим людям.

Як повідомив комендант Львівської області Тарас Грень, згідно з наказом власник перепустки має зберігати та використовувати її таким чином, щоб не допустити врату, псування чи доступ до неї інших людей, пише "Суспільне".

"Ця перепустка не стосується транспортного засобу, сторонніх осіб і подібних історій. Ця перепуска має відповідні серії, номерні знаки, чітко персоніфікована, адже видається на конкретну фізичну особу. Перепустки перевіряють відповідні компетентні органи. У правоохоронців є чатбот, за допомогою якого вони можуть перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя", — пояснює Тарас Грень.

За його словами, отримати перепустку можуть виключно ті люди, які забезпечують роботу критично важливої інфраструктури області. Для цього необхідно надіслати на електронну адресу документи, вказавши у темі листа назву підприємства чи установи. Серед необхідних документів: письмове подання керівника організації з обґрунтуванням необхідності перебування особи на вулиці під час комендантської години і додаток до подання.

Перепустки виготовляють за рішенням коменданта протягом 7 днів з моменту отримання подання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews