У Львові розробили квіткову карту міста

12.04.2024 13:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові розробили "Квіткову карту", де позначені актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. Це інтерактивна карта, яка має стати помічником для тих, хто хоче помилуватися цвітінням квітів та дерев у Львові, відкрити для себе нові місця чи зробити яскраві фотографії.

Про це пише Суспільне.

Зараз на "Квітковій карті Львова" позначені 63 локації. Мапу розробили два міські управління: туризму та екології.

"Є по місту 5-6 точок, які найбільше фотографують, всі туди йдуть і про них знають, а виявляється, що їх є десятки. І це не тільки тюльпани, це є сакури, магнолії, це груші Шантеклер, які мають неймовірний цвіт. Тож ми швидко зібрали усю цю інформацію і помістили її на карту. Пропонуємо таким чином мандрувати Львовом, дізнаватися про нові локації та пізнавати місто через нові маршрути і, звісно що, насолоджуватися. Для молоді це можливість створити класний кольоровий контент для своїх соцмереж, для інших – спостерігати за цвітінням, дізнаватися про сорти квітів і дерев", — каже начальниця міського управління туризму Львова Христина Лебедь.

null

Аби мешканці та гості міста не пропустили цвітіння квітів і дерев, мапу постійно оновлюватимуть. Там вказуватимуть інформацію, де квіти цвітуть зараз, а де вже цвітіння завершилось.

"Зараз квітнуть магнолії кобус, магнолії соланжа, тюльпани в нас різні сорти – ранні, середні, пізні, тобто цвітіння тюльпанів буде впродовж квітня, але тривалість кожного сорту до двох тижнів в залежності від погодних умов. І на карті будемо інформувати, щоб можна було собі спланувати фотолокації або просто прогулянки, щоб насолоджуватись цим цвітінням. Також на карті є інформація про сорти, щоб було інформативніше та пізнавальніше", — каже в. о. начальника міського управління екології Галина Микітчак.

null

Впродовж останніх двох років у Львові висадили 200 тисяч тюльпанів різних сортів. Усі місця, де вони цвітуть, також позначили на інтерактивній карті.

"Тут є сорт "Фокстрот", який був переданий у 2023 році, біля Львівської опери в нас залишився сорт який був переданий ще у 2022 році і гарно квітне. Загалом 13 сортів в 23 році і десять в 22 році було передано. У Стрийському парку багато місць і локацій, у сквері пам’яті Героїв Небесної Сотні в нас є локація з тюльпанами. Також є поряд, де є райські яблуні, де можна спостерігати за цвітінням, і власне карта підказує, як краще помандрувати, щоб спланувати собі екскурсійні маршрути", — додає Галина Микітчак.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews