6 найцікавіших фактів про кондиціонери, яких ви могли не знати

18.04.2024 12:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Комфорт і прохолода в приміщенні, це саме те, чого найбільше хочеться в літню спеку. Саме таку насолоду забезпечить правильний кондиціонер. Знайти супер сучасні кондиціонери у Львові легко. Треба обрати компанію з гарною репутацією, яка не лише продає кондиціонери, а й допомагає їх встановити. Каталог кондиціонерів знайдете за посиланням https://vencon.ua/ua/lvov/catalog/kondicionery-split-sistemy/tip-kompressora-invertornyj.

Чим особливі спліт-системи кондиціонування?

Спліт-системи кондиціонерів є одними з найпопулярніших видів кондиціонерів. Оскільки вони швидкі та прості в установці та надзвичайно енергоефективні, багато людей шукають спліт-системи кондиціонування повітря, коли хочуть більше контролювати клімат в приміщенні.

Завдяки спліт-системам охолодження, так і для обігріву повітря, це є найкращим вибором для невеликих приміщень, таких як квартири відкритого планування або окремі кімнати. Ці системи https://vencon.ua/ua/lvov/catalog/kondicionery-split-sistemy/cooper-hunter розроблені як для житлових, так і для офісних приміщень.

Перший кондиціонер винайшли для захисту паперу та чорнила

Кондиціонери, безумовно, не завжди були такими, якими ми користуємося сьогодні. Вони насправді мають досить цікаву історію. Ось 6 цікавих фактів про цю дивовижну технологію.

1. Вілліс Керрі винайшов сучасний кондиціонер у 1902 році з єдиною метою захисту паперу та чорнила у видавничій компанії. І тільки в 1906 році інженер текстильної фабрики Стюарт Крамер ввів термін «кондиціонування повітря».

2. У 1914 році був встановлений перший домашній кондиціонер — понад 7 футів заввишки, 6 футів завширшки та 20 футів завдовжки.

3. Герберт Гувер був першим відомим президентом, який користувався кондиціонером у Білому домі. Справді, незабаром після краху фондового ринку 1929 року він витратив 30 000 доларів (що навіть тоді було багато!), щоб встановити один в Овальному кабінеті. Це була розкіш у той час, коли країна входила у Велику депресію.

4. Кондиціонер пов’язують зі збільшенням тривалості життя. Дослідження Гарвардського університету показало, що з початку 1990-х років люди, які живуть у регіонах, де середньодобова температура перевищує 75 градусів, живуть довше, ніж ті, хто живе в прохолодніших районах. Відтак кондиціонування повітря дозволило людям жити в населених регіонах; до того, як було винайдено кондиціонер, багато людей не могли жити за межами тропічного клімату через тепловий стрес та інші проблеми зі здоров’ям, спричинені спекотною погодою.

5. Китай має найвищий попит на кондиціонери в усьому світі. Ринок кондиціонерів розширюється внаслідок надзвичайної спеки, яку країна відчуває влітку. Китай є найбільшим у світі виробником і споживачем кондиціонерів, на частку якого припадає понад 40% світового ринку.

6. Чи знаєте ви, що багато ліків, які ми використовуємо сьогодні, були розроблені в лабораторіях з чутливими до температури інструментами та обладнанням? Іншими словами, у нас би не було ліків, які борються з усім, від звичайної застуди до лікування раку, якби не наші системи охолодження.

Кондиціонери змінили спосіб життя, розваг і дозвілля багатьох людей. Тому тепер ми розуміємо, що багато винаходів не було б без кондиціонерів. Світ був би зовсім іншим без них.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews