Мешканців Львівщини закликають економити електроенергію, аби уникнути погодинних відключень

18.04.2024 22:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині мешканців закликають зменшити споживання електроенергії у пікові години — з 19:00 до 22:00. Це необхідно, аби не довелось запроваджувати аварійні та погодинні відключення світла.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, після серії ракетних ударів РФ по енергооб'єктам країни системі важко втримувати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії. Тому мешканців закликають зменшити споживання у пікові години.

"Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Також вимкніть з розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи, – каже перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зокрема, мова йде про кондиціонер, електрочайник, порохотяг, бойлер, обігрівач, праску, пральну машинку, мікрохвильовку та електропіч.

"Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться, енергетики роблять все, що можуть, щоб до цього і не дійшло, але кожен та кожна з нас також має допомогти енергосистемі", – додає Андрій Годик.

За даними "Львівобленерго", сьогодні, 18 квітня, з 18:00 до 22:00, через дефіцит в енергосистемі для бізнесу та промисловості застосують графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу, а також побутових споживачів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews