На Львівщині за три місяці зафіксували понад 120 випадків кашлюка

21.04.2024 23:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині за три місяці 2024 року зареєстрували 122 випадки захворювання на кашлюк, в той час як за увесь 2023 рік було 85 випадків. Також рівень захворюваності зріс і в інших областях України. Причиною цього є велика кількість нещеплених дітей.

В Україні захворюваність на кашлюк почала зростати з 2023 року. За даними Міністерства охорони здоров'я України, за перші два місяці 2024 року зафіксували 515 випадків захворювання, у той час як за аналогічний період минулого року – лише 27 випадків. Тобто, зростання фіксують у майже 20 разів. Абсолютна більшість хворих — 95,9% – це діти, пише Суспільне.

На Львівщині, як зазначила головна епідеміологиня, генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко, ситуація також складна.

"Під час коронавірусної інфекції випадки кашлюка були поодинокі. У 2022 році на Львівщині зареєстрували лише один випадок, упродовж 2023 року — 85 хворих в нашій області, одна дитина померла. За три місяці 2024 року вже 122 людини звернулись за медичною допомогою і їм встановили діагноз кашлюк. Ріст є і він дуже помітний. Але, якщо згадати доковідний час, то щороку фіксували по 130-200 випадків захворювання на кашлюк. Це означає, що хвороба має циклічність, і кожні п’ять років є підвищення числа хворих", – зазначає Наталія Іванченко.

Як припускає заступниця директора з материнства і дитинства 5 міської лікарні Другого ТМО Львова Ірина Полюга, насправді хворих на кашлюк може бути набагато більше, адже не всі звертаються із кашлем за медичною допомогою, а лікуються самостійно і симптоматично.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews