Справа корегувальника Яворівського полігону: підозрюваного у держзраді Олександра Косторного просять виправдати

23.04.2024 14:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

22 квітня, у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове засідання у справі Олександра Косторного, якого підозрюють в коригуванні вогню по Яворівському полігону. Прокурор, підсудний та захисник виступили у формі дебатів.

Про це повідомляє Суспільне.Львів.

За словами прокурора Андрія Никеруя, докази, які були надані у суді, зокрема листування, дзвінки на російські номери телефонів та дані з телефона і ноутбука підсудного доводять його провину. Він закликав суд ув'язнити Косторного на 15 років та конфіскувати усе майно.

"Встановлено, що Косторний перебував поруч із Яворівським полігоном, де і зробив знімки з картою МРГ "Старичі", де зображені відповідні військові містечка, що в загальному узгоджується з інформацією, яка була виявлена у телефоні Косторного. Шановний суд, я вважаю, що вирок буде справедливим, буде відповідати ступеню тяжкості злочину та особі підсудного", — заявив у суді Андрій Никеруй.

Натомість адвокат наполягав на виправданні підсудного. За його словами, зібрані матеріали не доводять, що люди, з якими спілкувався Косторний, є агентами російських спецслужб.

Підсудний також усі обвинувачення заперечував. Олександр Косторний продовжує наполягати, що ділився картою мисливського угіддя, де він збирав гриби.

"До мене звернувся Свистунов, який мешканець Львова був, мабуть, він теж комусь хотів передати, з 2008 року ця схема дозволена для використання Міністерством юстиції, вона жодної таємниці з себе не представляє", — сказав обвинувачений у держзраді.

Суддя оголосив перерву у справі до 23 травня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews