Місцевий фермер придбав стару недобудовану школу в Сколе за 600 тисяч гривень

25.04.2024 08:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У середу, 24 квітня, відбувся повторний аукціон з продажу недобудованої школи у селі Розгірче, що на Стрийщині. Про це йдеться на сайті Prozorro.Продажі, пише LVIV.MEDIA.

З картки лота відомо, що на торги виставили будівлю школи, яка зведена на 61%, напівзбудовану котельню, вбиральню та дві очисні споруди, що розташовані на вул. Довбуша, 49. Власником недобудови є Стрийська міськрада, яка і виступила замовником торгів. Зазначимо, цю будівлю вже вдруге виставляють на аукціон, тому що перші торги не відбулися через відсутність учасників. Теперішній аукціон провели на пониження ціни, тобто вартість лота покроково зменшувалася, аж поки хтось з учасників не зробить ставку.

У торгах було 80 кроків зниження ціни, і лише на передостанньому етапі єдиний учасник аукціону, фермерське господарство "Агро-Дар Еко" зупинило аукціон на сумі 594 тис. 769 грн.

За словами міського голови Стрия Олега Канівця, це велика недобудована школа в маленькому селі, яка не має жодного сенсу, тому її вирішили продати. “Це незавершене будівництво, яке має десятки років. Це будували ще при Радянському Союзі, там були зовсім інші плани. Це був гігантський проєкт для школи, якої там не треба. Вона взагалі там не може бути, тому що це крайнє село в тупику, там взагалі немає дітей. Це був абсолютно безперспективний проєкт”, — пояснив Олег Канівець.

За даними аналітичної системи YouControl Фермерське господарство "Агро-Дар Еко" засноване понад 4 роки тому у селі Розгірче та займається вирощуванням зернових культур. Його власником є Роман Рибчинський, який також володіє фермерським господарством “Розгірче”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews