У Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні відкрили Простір психосоціальної реабілітації

25.04.2024 09:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На базі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні відкрили Простір психосоціальної реабілітації. Він складається зі спортзалу, столярної майстерні, картинної галереї, контактного зоопарку й трьох теплиць.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Реконструкцію приміщень розпочали у вересні 2023 року. У новому центрі пацієнти проходитимуть реабілітацію — до прикладу, в теплицях їм даватимуть майстеркласи із садівництва.

Також на території центру діє крамниця виробів пацієнтів. У ній можна придбати іграшки, вербу до Великодніх свят, прикраси, картини, екосумки, зроблені вручну. Всі зароблені гроші скерують на модернізацію обласної психіатричної лікарні.

Простір психосоціальної реабілітації створили в межах українсько-швейцарського проєкту "Психічне здоров’я для України". Вартість реконструкції — 10 мільйонів гривень.

Окрім цього, в лікарні відремонтували відділення №25. В ньому приймають пацієнтів, у яких вперше стався психотичний епізод. Відділення №25 запрацює з 1 травня. Воно розраховане на 40 місць. У 2023 році на його ремонт скерували майже 19 мільйонів гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews