На Львівщині на одній із шахт провели обшуки

25.04.2024 20:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

24 квітня на шахті “Відродження”, яка розташована у Червоноградському районі, працівники Націполіції провели обшуки та слідчо-оперативні заходи з метою документування організованої злочинної діяльності керівництва шахти.

Про це повідомив Олександр Клімов, керівник ГО «Дорожній контроль Захід».

Кримінальне провадження, порушене за ст. 149 КК України, стосується безпосередньо заступників директора Овчіннікова П.В., керівників дільниць управління та працівників шахти, які за попередньою змовою, з чітким розподілом ролей, організували “торгівлю людьми”.

“Підозрювана у злочині група осіб-працівників (не знаю, чи на чолі з директором шахти Овчінніком П.В., але думаю, що слідство розбереться) влаштували схему із залученням підземних працівників шахти до будівельних робіт на інших підприємствах, приватних ділянках керівництва шахти, тощо“, – зазначив Клімов.

Він пояснив, що гірники були залучені до роботи на будівельних майданчиках поза межами господарського комплексу підприємства. Впродовж декількох місяців згідно з табелями робочого часу працівникам шахти нараховувалася заробітна плата, також вони користувалися бронюванням від мобілізації та додатково отримували прибуток за надані будівельні послуги.

“Дана злочинна діяльність керівництва шахти «Відродження» триває роками, на чому зловмисники наживають чималі державні кошти в такий тяжкий для шахтарів час. Тоді ж виникає питання: скільки коштів вдалось нажити нечесним на руку керівникам? Вважаю, що керівник ДП «Львіввугілля» Вадим Крась, який позиціонує себе, як господарника, що зробив чимало для підвищення розвитку та добробуту підприємства, вживаючи заходи доброчесності, мав би відсторонити підозрюваних керівників шахти «Відродження», включно з директором, на час кримінального розслідування, з займаної посади, а також надати коментар, щодо того випадку, який трапився на згаданому відокремленому підрозділі”, – наголосив Клімов.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews