Львівська обласна прокуратура закрила справу про хабарництво київського міграційника Дмитра Лемеша

01.05.2024 00:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Справу про хабарництво київського міграційника закрили і повернули йому 2,5 млн грн застави.

Львівська обласна прокуратура закрила справу про хабарництво Дмитра Лемеша, заступника керівника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області. Попри те, що Лемеша затримали безпосередньо під час отримання хабаря у 10 тис. доларів США, слідчі поліції і прокуратура не змогли довести справу до передачі обвинувального акту до суду і справу закрили через завершення терміну досудового розслідування, пише NGL.Media.

45-річного Дмитра Лемеша затримали на хабарі ще на початку липня 2022 року. За версією слідства, він разом зі своїм шваґром систематично вимагали по 10-15 тис. доларів від іноземців і за легалізацію в Україні.

Під час обшуків у шваґра Лемеша слідчі вилучили понад 100 тис. доларів і 12,7 тис. євро, які потім йому повернули. Окрім того, у цій справі вилучили 190 тис. доларів у батька начальника управління міграційного контролю ДМС Ігоря Семинога, який проходив у справі як свідок.

Після затримання Дмитро Лемеш сплатив визначену судом заставу у 2,5 млн грн, тож на завершення слідства він чекав на волі. При цьому суд відмовив прокуратурі у клопотанні про відсторонення Лемеша від посади, тому він і далі працював у ДМС.

Через майже два роки після затримання Лемеша слідчі поліції особливих успіхів не досягли і прокуратура не змогла вчасно передати справу до суду. Тож 5 квітня 2024 року Львівська обласна прокуратура винесла постанову про її закриття через завершення терміну досудового розслідування і . Ще через два тижні суддя Галицького районного суду Львова Ірина Волоско повернула Дмитру Лемешу 2,5 млн грн сплаченої раніше застави.

45-річний Дмитро Лемеш продовжує працювати на посаді заступника керівника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews