СБУ проводить обшуки в адепта руского міра - митрополита Запорізького Луки

01.05.2024 10:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За даними джерел, СБУ вранці завітала до митрополита Запорізького та Мелітопольського Луки (в миру - Андрій Коваленко). Це відомий українофоб та зрадник. Публічно та активно лобіює позицію РПЦ. 

Офіційна причина обшуків наразі невідома.

За даними руху «ЧЕСНО», митрополит Лука раніше поширював проросійську пропаганду та виправдовував збройну агресію рф проти України.

У 2022 році він заявляв, що українці нібито заслужили російські бомбардування, оскільки вони «терплять гей-паради в Києві». Тому, мовляв, українці «проти Бога і заслуговують на участь Содома та Гомори».

Також у своїх інтерв'ю Лука постійно наголошував, що він «гражданин неба», а війна — це «наказание за грехи». Виступав проти розривання зв'язків із москвою.

У 2023 році Коваленко заявив, що масштаби гонінь часів Сталіна та Хрущова на церкву були «мізерно малі», якщо порівнювати з тим, що відбувається зараз в Україні.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews