Конфлікт між ТЦК та ромами на Закарпатті: у поліції пояснили, хто і чому почав стріляти

04.05.2024 12:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Закарпатській області працівники ТЦК та СП намагалися мобілізувати двох місцевих жителів — представників ромської громади.

Їм на підмогу прибули інші роми і намагалися винести ворота Терцентру комплектування. У пресслужбі поліції заявили, що за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Зазначається, що ввечері 3 травня біля входу на територію Виноградівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралася група людей, орієнтовно 10 осіб, яких обурили мобілізація двох їхніх знайомих з села Онок. На місце події прибули кілька екіпажів поліції.

"Коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря. На місці події забезпечували публічний порядок кілька екіпажів поліції. Ніхто з присутніх внаслідок хуліганських дій не постраждав", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цей час конфлікт з даного приводу вичерпано.

"Слідчі кваліфікували такі дії за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Тривають процесуальні заходи, діям кожного з учасників правоохоронці нададуть правову оцінку. Винним у вчиненні хуліганства загрожує увʼязнення терміном до 7 років", — зазначили у пресслужбі поліції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews