На Львівщині чоловік підірвав гранатою авто через ревнощі

07.05.2024 23:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Самборі чоловік підірвав гранатою автомобіль Мercedes-Benz S 500, через те, що приревнував власника автівки до своєї дівчини. Обвинуваченому призначили чотири роки позбавлення волі, проте звільнили від покарання і призначили дворічний іспитовий строк.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише LVIV.MEDIA.

Згідно з текстом вироку, обвинувачений Руслан Я. навесні 2023 року в місті Самбір, що на Львівщині, знайшов неподалік мосту банку в якій була граната Ф-1. Замість того, щоб повідомити у поліцію про знахідку, Руслан Я. залишив гранату собі, чим вже скоїв кримінальний злочин за статтею про незаконне зберігання зброї. Чоловік вирішив використати гранату, щоб помститись своєму товаришу Андрієві Х. за те, що той відбив у нього дівчину.

“У цей період він проживав із дівчиною, з якою мав намір одружитись. З потерпілим вони зустрічались, контактували. Згодом зауважив, що потерпілий телефонує до нього і до його дівчини. Його це почало нервувати. Згодом дівчина перестала відповідати на його дзвінки. Одного разу ввечері він побачив біля житлового будинку своєї дівчини автомобіль потерпілого, у зв`язку з чим приревнував та вирішив відімстити. Пішов додому, взяв гранату, розбив у автомобілі потерпілого вікно. Перед тим переконався, що в машині нікого не було, і вкинув всередину салону гранату” — йдеться в матеріалі справи.

На суді Руслан Я. покаявся у вчиненому. Після розмови з потерпілим, вони порозумілись і зловмисник відшкодував завдані збитки. До слова, Руслан Я. досі проживає дівчиною. Самбірський міськрайонний суд визнав винним Руслана Я. у вчинені двох кримінальних злочинів за статтями про незаконне зберігання зброї і незаконне поводження зі зброєю. Йому призначили покарання у вигляді чотирьох років тюрми, проте звільнили від покарання і призначили іспитовий строк терміном на два роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews