Бартер землі: у Львові міська рада хоче обмінятися землею з приватною фірмою

09.05.2024 23:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська міськрада планує помінятися землею із приватною компанією ТзОВ "Лінтер-Пласт", власниками якої є відомі львівські забудовники. Обидві ділянки, якими обміняються, розташовані в районі Голоско.

Відповідний документ оприлюднили 8 травня, пише LVIV.MEDIA.

Йдеться про земельні ділянки, які розташовані у районі Голоско. Одна з них площею майже 0,4 га є власністю Львівської міської ради, однак її з 2022 року орендує ТзОВ "Леотренд". Іншою земельною ділянкою такою ж площею — 0,4 га володіє ТОВ "Лінтер-Пласт", і її також орендує ТзОВ "Леотренд". Зазначимо, що комунальна ділянка призначена для будівництва закладів освіти, а земля приватної компанії розташована у зоні садибної житлової забудови.

Як вказано в пояснювальній записці до проєкту ухвали, компанія "Лінтер-Пласт" пропонує міськраді помінятися цими ділянками, а саме передати міській раді у власність свою ділянку площею 0,4 га в урочищі Голоско. А на заміну отримати у власність від мерії ділянку площею 0,4 га на вул. Заозерній.

Згідно з експертною оцінкою вартість ділянки якою володіє міськрада становить близько 18,6 млн грн. Оскільки вона коштує дорожче за ту, що вона отримує від приватної фірми, то "Лінтер-Пласт" має доплатити різницю — 144 тис. грн до міського бюджету. Крім того, компанія відшкодує міській раді 8 тис. грн вартості експертної оцінки переданої їй ділянки. У проєкті ухвали зазначено, що такий обмін дозволить покращити соціальну інфраструктуру та зберегти надходження орендної плати від ТОВ "Леотренд" до міського бюджету.

У міськраді відмовилися коментувати LVIV.MEDIA деталі цієї угоди, допоки ухвалу не затвердять у порядок денний на сесію, яка відбудеться 16 травня.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Лінтер-Пласт" засноване у Львові 8 років тому та спеціалізується тільки на торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами. Серед засновників акціонерне товариство “Закритий інвестиційний фонд “Портмен”, а власниками компанії є Андрій Криницький, Ірина Вітик та Андрій Угрин. Усі вони є співзасновниками низки компаній під назвою “Аурум”: ЖБК “Аурум сіті І”, ТОВ “Аурум Тауер”, ТОВ “Аурум Сіті” та інші. Зазначимо, будівельна компанія Auroom звела у Львові вже понад 10 житлових комплексів, зокрема і районі Голоско.

Ще одна компанія ТзОВ "Леотренд", яка орендує ділянку у ТзОВ "Лінтер-Пласт" заснована також у Львові майже 8 років тому та займається будівництвом. У компаній спільний засновник — акціонерне товариство “Закритий інвестиційний фонд “Портмен”, а її власником є Ірина Вітик вона ж дружина в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Ореста Вітика, який у 2016-2019 рр. працював заступником начальника Головного управління ДФС у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews