Чехія передала Львівському перинатальному центру обладнання на 21 мільйон

10.05.2024 14:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Чеська Республіка передала Львівському обласному клінічному перинатальному центру обладнання на 21 млн грн.

Про це поінформував у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Ще не бачив, щоб настільки масштабну допомогу передавали так скромно. Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав від Чеської Республіки обладнання на понад 21 мільйон гривень. Це зокрема електричне ліжко для реанімації, пологове ліжко, стельова консоль, обігрівач для новонароджених, багатофункціональне крісло, каталка, анестезіологічний візок, потужний генератор, який здатен повністю заживити пологовий корпус”, - йдеться в дописі.

За словами посадовця, більшість обладнання використовуватимуть у пологовому відділенні в мініатюрі, яке облаштували в укритті медзакладу. Також воно працюватиме у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії, гінекологічному, допоміжних репродуктивних технологій та у спеціалізованому консультативно-діагностичному відділенні з жіночою консультацією.

Козицький додав, що обладнання вже підключили.

“В обличчі Генерального консула Чеської Республіки у Львові Давіда Нови дякую чеському народові за всю допомогу, яку отримали медзаклади нашої області, адже обладнання, яке передали перинатальному – це лише один із прикладів. Дякую за те, що чеські лікарі навчають наших фахівців, за місію Medevac, завдяки якій українсько-чеські бригади медиків провели нашим захисникам вже низку складних операцій, за вашу ініціативу «Мільйон снарядів для України», - додав він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews