Гринкевича судитимуть за пропозицію 500 000 доларів хабаря керівництву ДБР

21.05.2024 10:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича за однією з справ. Мова йде про пропозицію одному з керівників Головного слідчого управління ДБР 500 тисяч доларів за закриття провадження стосовно підконтрольних Гринкевичу компаній.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як встановили слідчі, у грудні 2023 року Ігор Гринкевич намагався підкупити заступника керівника відділу ДБР. За 500 тис доларів США бізнесмен попросив посадовця посприяти у поверненні вилученого майна, яке зберігається на території митного поста "Чайки" Київської митниці. А також закрити кримінальне провадження стосовно оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Після пропозиції хабаря посадовець повідомив про це своєму керівництву. За даними ДБР, Гринкевич призначив йому зустріч у ресторані, де передав сумку з готівкою. Після цього його затримали працівники бюро. З 30 грудня 2023 року Ігор Гринкевич перебуває під вартою.

Правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає до 8 років ув'язнення з можливою конфіскацією майна.

Наразі сторона захисту ознайомлюється із матеріалами досудового розслідування, після цього справу передадуть до суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews