Відновлення музею Шухевича: у Львові провели засідання щодо важливого питання

21.05.2024 11:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

20 травня відбулося перше засідання робочої групи, яка має врегулювати всі питання, що виникають довкола відновлення зруйнованого шахедами музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, що у Білогорщі біля Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зазначається, що до робочої групи увійшли історики, архітектори, працівники різних підрозділів Львівської міської ради, члени депутатських фракцій міськради та донька Романа Шухевича Марія Трильовська. Очолив робочу групу директор департаменту “Адміністрація міського голови” Львова Євген Бойко.

Під час першого засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів детально про умови архітектурного конкурсу, чіткі завдання, які були поставлені перед учасниками, та елементи музею, які повинні бути збережені ними під час створення проєктів.

Учасники засідання обговорили різні думки стосовно відновлення музею, його доступності та залученості території довкола, щоб сформувати повноцінний меморіальний комплекс.

“Основне питання, яке ми всі повинні ставити перед прийняттями будь-яких рішень, має бути: для кого ми робимо цей музей? Якщо для рідних генерала, то це один підхід, якщо для громади – то зовсім інший. Як на мене, ми це робимо для молоді, для майбутніх поколінь, щоб це місце використовували для виховних процесів, для патріотичного формування українців”, – наголосив кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України Микола Посівнич.

Також робоча група домовилась сформувати дорадчу раду, яка буде дотичною до результатів архітектурного конкурсу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews