У Львові будуть демонтовані всі незаконні МАФи

22.05.2024 10:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львівській міській раді провели повну інвентаризацію всіх тимчасових споруд, які є на території Львівської громади. За результатами перевірки почергово демонтують кіоски, які стоять на вулицях незаконно, без жодних правових підстав.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

“Не можна просто прийти і поставити кіоск там, де хочеться. Це беззаконня, а не підприємництво”, – повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Найближчим часом у Львові демонтують три павільйони біля ЦУМу на перехресті Княгині Ольги – Володимира Великого. Там тимчасові споруди незаконно зайняли міський тротуар.

“Не так далеко звідси вже забрали кіоск, в якому продавали швидку їжу і де отруїлись люди. Тепер черга – споруд-сусідів. Про це рішення міський виконавчий комітет проголосував ще у березні. Підприємці мали достатньо часу, щоб забрати свої павільйони добровільно, як, до речі, робить більшість власників тимчасових споруд, які демонтуємо в місті. Львівська міська рада не буде узаконювати МАФи на тротуарах. Бо це громадське місце і воно належить усім, а не одній особі, яка називає себе підприємцем, – каже Любомир Зубач.

У департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад пояснюють, що підприємці не сплачують законних податків – ні місту, ні державі.

“Місто тільки вітає появу нових ринків. Але це має бути зроблено в законний спосіб – з дотриманням усіх юридичних процедур і на законно виділеній території. Карантин, війна – ми дали дуже багато часу і зробили багато поступок, але тривати так вічно не може. Всі ми любимо порядок на власному подвір’ї і навряд чи спокійно відреагували б, якби хтось на нього прийшов, поставив якусь халабуду і почав продавати, скажімо, чебуреки. А ще якби там хтось отруївся. То чому ж щодо міських площ, таких собі подвір’їв, має бути інше ставлення?”, – пояснює Любомир Зубач.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews