Посадовці підприємства на Львівщині привласнили майже 400 тисяч гривень

23.05.2024 09:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Директор комунального підприємства уклав фіктивні договори підряду з приватною фірмою, яку очолював головний інженер цього самого підприємства.

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Укладені договори стосувались ремонту й реконструкції каналізаційного колектора у Ходорові й поточного ремонту систем водопостачання. Також йшлося про встановлення нового устаткування в комунальних закладах, надання послуг спецтехніки та постачання обладнання.

Слідчі з’ясували, що роботи виконували працівники комунального підприємства, а не приватної фірми. Посадовці вносили в документи недостовірні відомості про об’єми й вартість виконаних робіт. Надалі вони привласнювали гроші з бюджету міста, виділені на оплату робіт.

“У такий спосіб бюджету міста Ходорів було завдано збитків на загальну суму майже 400 тисяч гривень”, — йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт щодо посадовців скерували на розгляд суду. Санкція статті — позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews