Відпочинок у Львівській області 2024: куди поїхати, де відпочити

04.06.2024 11:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівщина завжди була принадним регіоном для відпочивальників – вона вабить туристів безліччю визначних місць та старовинних пам’яток, неповторним місцевим колоритом та курортами, які дають можливість оздоровитися.

Про найбільш популярні куточки Львівської області, що забезпечують повноцінний відпочинок та дозволяють зміцнити організм, підлікувавши різні хвороби, можна прочитати далі.

Трускавець

Мальовниче курортне містечко Трускавець санаторії якого щороку приймають десятки тисяч пацієнтів, пропонує своїм гостям ефективне водолікування та різноманітні бальнеологічні процедури.

Забронювати путівку до однієї з трускавецьких оздоровниць варто не тільки тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту, патології нирок й інші поширені недуги. Курс санаторної терапії показаний і людям, що не мають суттєвих проблем зі здоров’ям – він спрямований на зміцнення імунітету, підвищення стійкості до стресів та профілактику розвитку різних хвороб.

null

До того ж, відповідне містечко, що знаходиться неподалік райцентру Дрогобич, розташоване в екологічно чистому регіоні з неймовірно красивою природою та сприятливим кліматом. Перебування в ньому особливо сподобається тим, хто мешкає у великих багатолюдних містах – це шанс відволіктися від буденності, гамору та метушні.

Деякі відпочивальники, приїжджаючи сюди, зупиняються в орендованому житлі. Проте значно більше користі принесе вибір на користь трускавецького санаторію. Такі заклади гарантують ряд пріоритетів для відпочивальників:

  • повноцінну, комплексну медичну діагностику;
  • медичні й фізіотерапевтичні процедури, спрямовані на загальне оздоровлення організму, та вузькоспеціальні;
  • дієтичне й смачне харчування, відповідне стану організму та побажанням пацієнта;
  • інфраструктуру, що забезпечує змістовне, цікаве та корисне дозвілля курортників – практично в кожному санаторно-оздоровчому комплексі Трускавця наявний басейн, СПА-салон, майданчики для занять спортом та відпочинкові зони.

Містечко приємно дивує своїх численних гостей чудовими краєвидами природи Прикарпаття – у ньому можна відвідати парк «Адамівка» та «Підгір’я», ознайомитися з експозиціями історичного та художнього музею, побувати в дельфінарії «Оскар» та побачити древні пам’ятки сакральної архітектури з багатовіковою історією.

Східниця

Родзинка даного курорту, розташованого в долині річки Східничанка, – наявність 38 природних джерел із мінеральною водою, що має потужні цілющі властивості. Але санаторії в Східниці є популярними не лише з цієї причини.

Дані оздоровниці пропонують відпочивальникам послуги досвідчених лікарів різної фахової спеціалізації, професійних масажистів та косметологів. У більшості санаторіїв-профілакторіїв Східності є лазні та соляні кімнати. Тут можна підлікувати органи травлення та дихання, суглоби та кістки, привести до норми або стабілізувати стан центральної нервової системи та печінки.

null

Насолоду для погляду дарують величні пейзажі Карпатських гір із полонинами, якими оточене це курортне селище.

Місцеві гіди запрошують туристів, що віддають перевагу активному відпочинку, у подорож гірськими стежками – це можуть бути як піші прогулянки, так і поїздки верхи на конях. А взимку тут справжній рай для любителів гірськолижного спорту та катання на сноубордах.

Можна виділити кілька плюсів санаторного відпочинку в Східниці;

  • краса природи;
  • велика кількість лікувальних джерел із водою з різним хімічним складом;
  • розвинута інфраструктура;
  • нагода познайомитися з цікавими історичними й культурними пам’ятками;
  • ефективне лікування;
  • можливість проводити дозвілля відповідно власним уподобанням.

Курортникам варто відвідати заповідник «Тустань», побувати на оглядовій вежі «Карпатський маяк», що на верхівців гори Цюхів Верх, відвідати місцеві парки й музейні заклади.  

Моршин

Заслуговують на увагу претендентів на оздоровчий відпочинок і санаторії Моршина https://sanatorii.com.ua/sanatoriums/morsin – вони мають широку спеціалізацію. До Моршинського бальнеологічного курорту приїздять для лікування й профілактики хвороб травної системи, гінекологічних захворювань, простатиту, жовчнокам’яної хвороби та патологій нирок.

У Моршині можна знайти оздоровниці як елітного, так і середнього та бюджетного рівня. Усі вони пропонують комфортні умови відпочинку та якісне лікування водою з місцевих мінеральних джерел.

null

Вода «Моршинська», яку використовують усі санаторно-курортні заклади даного прикарпатського регіону, відрізняється низьким рівнем мінералізації. Її вживання у призначеному лікарем дозуванні та режимі дозволяє  нормалізувати обмін речовин, покращити функціонал ШКТ, знизити холестирин та рівень цукру в крові. 

Претенденти на грязелікування можуть також вибрати санаторій на Львівщині в селищі Шкло – він спеціалізується на грязелікуванні. А профілем оздоровниці смт Немирів, що була заснована ще 1814 року і вважається в Україні одним із найстаріших санаторно-лікувальних комплексів, є сірководнева терапія.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews