У Львові вдруге горів дитсадок на Панаса Мирного, який мали реконструювати

10.06.2024 12:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Мешканці припускають, що це зумисний підпал.

У Львові повторно підпалили приміщення, де мали реконструювати дитячий садок. Пожежа сталась на вул. Панаса Мирного, 13

Про це повідомили громадські активісти, які були на місці події, пише Еспресо.Захід.

За останній тиждень загоряння тут стається вже вдруге. Мешканці припускають, що пожежу хтось вчиняє зумисне. З відповідними заявами про підпал вони вже звернулись у правоохоронні органи.

За інформацією адвокатки Галини Янко, "інспектор пожежник вже надав в поліцію акт про необережне поводження з вогнем невідомо кого і тому сталася пожежа". Але за її інформацією, напередодні готували до підпалу і це зафіксували на відео.

Дитячий садок на Панаса Мирного мали реконструювати за рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 2020 року. Тоді було ухвалене рішення оголосити всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції. "Еспресо.Захід" звернувся до Львівської міської ради із запитом щодо виконання цього рішення й чекає на відповідь.

Згодом виявилося, що ділянка перебуває у приватній власності.

"У 2017 році цю територію хотіла забрати будівельна фірма "Росанбуд", її фактично і забрали, але міськрада повернулась через суд у комунальну власність. Обіцяли, що садочок повернуть і відновлять", – пояснила "Еспресо.Захід" громадська активістка та екскурсоводка Марія Хорняк.

Однак 16 травня цього року депутати ухвалили рішення про надання ТзОВ "Росанбуд" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Панаса Мирного, 13. "За" проголосувало 45 депутатів. Тут мають звести три новобудови.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews