Роздуми вголос або чому Максим Козицький має залишитись на Львівщині

11.06.2024 11:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Нова порція інсайдів про те, що Максим Козицький може перейти на роботу в НАК Нафтогаз України.

Останнім часом знову ширяться чутки про те, що Максим Козицький може покинути посаду начальника Львівської ОВА і переїхати на роботу в Київ. Називають навіть місце, де можна буде побачити продовження кар'єри Максима Козицького - НАК "Нафтогаз України", ідеться у матеріалі "POLITI.KO".

Зараз CEO цієї компанії Олексій Чернишов, але він дуже хоче повернутись в Кабмін і нібито йому це вдасться найближчим часом. Замінити його планують саме Максимом Козицьким.

Це чутки і інсайди, які зараз активно циркулюють у львівському і київському політикумах. Про це також писали наші друзі і партнери з телеграм-каналу #політичнийтреш. Але ми мало в них віримо і припускаємо, що ці чутки мають коріння саме в нетрях команди Козицького. У нас немає інсайдів з Офісу Президента чи Кабміну, тому ми оперуємо лише тією інформацією, яку можна зібрати у публічній площині, аналізуємо її і на підставі цього робимо свої прогнози і припущення.

Піде чи не піде Максим Козицький для нас реально не настільки важливо і цікаво. Буде так, як вирішать десижнмейкери. А ми лише напишемо 5 тез про те, чому перехід Максима Козицького на посаду CEO НАК "Нафтогаз України" - це стратегічна помилка для держави Україна.

1. Максим Козицький не має досвіду роботи в нафтогазовій сфері. Можете сміятись, але це дійсно так. Батько Максима Козицького має такий досвід. Молодший брат Максима Козицького Степан - теж має такий досвід. А сам Максим Козицький не має. В енергетичному бізнесі родини Козицьких Максим завжди відповідав за напрямок альтернативної енергетики. Тому сфера нафти й газу для нього є новою і незвіданою.

2. Максим Козицький не має досвіду роботи на національному рівні. Ми можемо вважати посаду голови Львівської ОДА дуже важливою і впливовою в Україні, але це зовсім не так. Вона не є передовою навіть на регіональному рівні, бо є ОДА, які набагато впливовіші і потужніші на національному рівні за Львівську. Керувати однією з 24-х ОДА (навіть такою, як Львівська) набагато простіше, ніж управляти компанією, яка мусить вирішувати загальнонаціональні питання. Особливо такі, як належний перебіг опалювального сезону в умовах війни і тотального знищення об'єктів української енергетики.

3. Максим Козицький не має команди для ефективної роботи на такій посаді. Більше того, Максим Козицький не має нормальної команди для роботи на теперішній посаді. Всі родичі, яких можна було працевлаштувати своїми підлеглими, вже працевлаштовані в ОДА. Всіх, кого можна було делегувати з родинного бізнесу, вже делеговані. Кадровим резервом і пошуком професіоналів ніхто в команді Козицького не займався. Тому кадрова катастрофа вже відчувається в ОДА. В "Нафтогазі" буде ще гірше, бо там потрібні вузькопрофільні спеціалісти, бажано з міжнародним досвідом.

4. У Максима Козицького настільки великий конфлікт інтересів, що його не зможе приховати навіть Єрмак. Так, цим поняттям у нас в державі мало хто переймався і переймається. Але наші закордонні партнери і донори точно будуть не в захваті від такого відвертого порушення антикорупційного законодавства.

5. На календарі вже червень і підготовка до опалювального сезону має перебувати на піку. Заміна керівника НАК "Нафтогаз України" на людину, у якої немає ані досвіду, ані команди, може закінчитися для України великою катастрофою.

Львівщина вже давно потребує нового керівника, бо чинний втомився і лише робить вигляд, що хоче щось змінити тут. Але ми готові ще потерпіти його кілька років. Головне, щоб чиясь хвора амбіція не поставила на коліна цілу державу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews