Superhumans вперше зібрав 200 запротезованих пацієнтів на відкриття оновленого центру

20.06.2024 21:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У четвер, 20 червня, у Львові відкрили весь комплекс реабілітаційного центру Superhumans. На відкритті вперше зібралися разом 200 запротезованих пацієнтів. Після відкриття у комплексі надаватимуть більший спектр послуг — тепер тут відновлюватимуть слух, реконструюватимуть обличчя й кінцівки та друкуватимуть протези. А незабаром Superhumans відкриють ще у двох містах України.

"Ми сьогодні відкриваємо 10 000 квадратних метрів. Це відділення реконструктивної хірургії, протезування, реабілітації, психологічної підтримки, відділення відновлення слуху. Понад 550 пацієнтів, а поки ми тут розмовляємо, ще хтось виписується, були вже запротезовані. Це люди з подвійною, потрійною ампутацією. І біля 100 оперативних втручань", — розповіла керівниця центру "Superhumans" Ольга Руднєва.

На відкриття завершеного центру приїхали 200 запротезованих пацієнтів — випускників Superhumans, — з сім’ями. Зокрема, приїхав один із перших пацієнтів центру Петро Буряк. Чоловік потрапив до Superhumans через мінно-вибухову травму, і, за час лікування й реабілітації, пацієнти та працівники центру стали для нього рідними. “Superhumans — то є велика сім’я, яка з кожним разом стає все більша й більша”, — зазначив військовий.

Послуги усім пацієнтам у Superhumans надавали та продовжать надавати цілком безкоштовно. Вартість протезів, лікування та реабілітації тут покривають коштом донорів, амбасадорів, зокрема Говарда Баффета, який також оплатив 60% вартості облаштування центру, а також державної підтримки.

Окрім фізичної реабілітації у центрі також велику увагу приділяють інтеграції травмованих ветеранів у соціум. “Я ще не звільнений з лав ЗСУ, але перебуваю на довготривалому лікуванні, і вже працюю в Superhumans у відділі “Рівний-Рівному”. Цей відділ існує для того, щоб ми, військові, які теж після травми, могли допомагати тим, хто тільки починає свій шлях реінтеграції в суспільство. Ми й суспільству допомагаємо зрозуміти, як звикнути до військових з видимими та невидимими травмами, і самих хлопців навчаємо не замикатися в собі, адаптуватися до активного соціального життя“, — розповів пацієнт Superhumans Олександр Куцан.

Наразі з центру виписали майже 600 пацієнтів, найстаршій випускниці Валентині 78 років, а наймолодшому випускнику Сашкові — всього 11. Однак, у черзі на протезування досі стоять близько 2,5 тис. людей, тож надалі Superhumans планує розширитися й відкрити центри ще у двох містах: у Дніпрі та в Одесі.

null

“На наших очах відновлення, про яке ми мріємо для України уже відбувається, так, як відбулося відновлення госпіталю ветеранів. Ми постійно говоримо про символічність для нас назви Superhumans, що це наш новий соціальний договір — українці не жертви, а супергерої, і в нас є суперсили замість обмежених можливостей”, — додала Олена Зеленська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews