На Львівщині судитимуть правоохоронця, який переправляв чоловіків через кордон під виглядом водіїв

21.06.2024 17:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Завершили досудове розслідування щодо правоохоронця із Львівщини, який організував канал переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили у ДБР.

Викрили цю схему у січні 2024 року. Чоловік із 2022 року працював у правоохоронному органі, однак продовжував керувати підприємством, яке заснував кількома роками раніше. Отримавши ліцензію на міжнародні перевезення вантажів, він вирішив ще й заробляти на переправленні «ухилянтів».

Правоохоронець підшуковував охочих потрапити за кордон, реєстрував їх у системі «Шлях» як водіїв свого підприємства й ті «законно» потрапляли на територію країн Євросоюзу. Вартість такої «послуги» стартувала від 5 тис. доларів США.Із березня по серпень 2023 року щонайменше 5 таких «водіїв» підприємства, які нібито мали доставити в Україну гуманітарну допомогу, виїхали до Європи та не повернулися.

Правоохоронця обвинувачують у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Також його відсторонили від займаної посади та перевели в розпорядження начальника правоохоронного органу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews